Δύο διαφορετικές επιγραφές χαραγμένες στην ίδια μετόπη η μία κάτω από την άλλη.
α) Γράμματα προσεκτικά χαραγμένα, τα οποία συμπιέζονται στους τελευταίους στίχους ίσως για να αφήσουν χώρο και για άλλη επιγραφή.
β) Τα γράμματα δεν είναι συμμετρικά χαραγμένα παρά την ύπαρξη οδηγών.
Ed. pr. Le Rider 1966, 259, 4, pl. 48,4. Πλάτων 1953, 490 (μνεία). BCH 78 (1954), 156. Tzifopoulos 2010, 355-368, αρ. 3, 4.
(α) Μελέαγρος Ἀρτε- μιδώρου Ἀλα- 3 βανδεύς, ἡγε-v μών, πρόξενος καὶ πολίτης Συβρι- 6 τίων, αὐτὸς καὶ ἔκγο- νοι.
(β) Ποσειδαῖος Διφί- λου, Διόδοτος Δι- 3 οσκουρίδου, Μι-v τυληναῖοι, πρόξε- νοι, αὐτοὶ καὶ ἔ[κ]γ̣ονοι.
α) Ακρέμονες στην άκρη των κεραιών των γραμμάτων.
β) Ακρέμονες, οριζόντιοι ή γωνιώδεις στην άκρη των κεραιών των γραμμάτων.
Ψηφίσματα που απονέμουν το δικαίωμα της προξενίας ή/και της πολιτείας. Τα σωζόμενα ψηφίσματα της Συβρίτου ακολουθούν μια συνοπτική μορφή των προξενικών ψηφισμάτων αναφέροντας μόνο τα στοιχεία του τιμώμενου προσώπου (όνομα, πατρώνυμο, τίτλο ή επάγγελμα) και τον τίτλο του προξένου ή/και του πολίτη των Συβριτίων που απονέμεται σ΄ αυτό και στους απογόνους του. Τα προνόμια της προξενίας και της πολιτείας απονέμονταν συχνά για λόγους πολιτικούς ή στρατιωτικούς σε στρατιώτες, στρατιωτικό προσωπικό, πολιτικούς εξόριστους αλλά και ορισμένες φορές για διαφορετικούς λόγους, όπως ως ευχαριστία για τις υπηρεσίες που προσέφερε κάποιος καλλιτέχνης. Τα προξενικά ψηφίσματα της Συβρίτου ήταν χαραγμένα σε μετόπες, που πιθανόν ανήκαν σε δημόσιο κτίριο ή ναό.
α) Το δικαίωμα της προξενίας και της πολιτείας απονέμεται στον Μελέαγρο, ο οποίος κατέχει στρατιωτικό αξίωμα (ή είναιξενολόγος των Πτολεμαίων) από τα Αλάβανδα της Καρίας.
β) Το δικαίωμα της προξενίας απονέμεται στον Ποσειδαῖο, στον Διόδοτο και στους απογόνους τους, χωρίς περισσότερες πληροφορίες για την ιδιότητά τους.