Δύο διαφορετικές επιγραφές, η μία κάτω από την άλλη, χαραγμένες προσεκτικά από διαφορετικούς χαράκτες σε διαφορετική χρονική περίοδο.
Ed. pr. Le Rider 1966, 258-9, pl. 48,1. Πλάτων 1953, 490 (μνεία). BCH 78 (1954): 156. Tzifopoulos 2010, 355-368, αρ. 1, 2.
(α) Φίλων Σωτάδα Γορτύνιος πρό- ξενος Συβριτί- 3 ων, αὐτὸς καὶνν ἔκγονοι.
(β) Ἀφθόνητος Σωτιμί- δα, Σωτιμίδας,Κλεό- 3 μαχος Ἀφθονήτου, Ἐπι- δαύριοι πρόξ<ε>νοι Συβρι- τίων, αὐτοὶ καὶ γένος.
Ακρέμονες στις απολήξεις των γραμμάτων.
β) 4. πρόξενοι: Le Rider.
Ψηφίσματα που απονέμουν το δικαίωμα της προξενίας ή/και της πολιτείας. Τα σωζόμενα ψηφίσματα της Συβρίτου ακολουθούν μια συνοπτική μορφή των προξενικών ψηφισμάτων αναφέροντας μόνο τα στοιχεία του τιμώμενου προσώπου (όνομα, πατρώνυμο, τίτλο ή επάγγελμα) και τον τίτλο του προξένου ή/και του πολίτη των Συβριτίων που απονέμεται σ΄ αυτό και στους απογόνους του. Τα προνόμια της προξενίας και της πολιτείας απονέμονταν συχνά για λόγους πολιτικούς ή στρατιωτικούς σε στρατιώτες, στρατιωτικό προσωπικό, πολιτικούς εξόριστους αλλά και ορισμένες φορές για διαφορετικούς λόγους, όπως ως ευχαριστία για τις υπηρεσίες που προσέφερε κάποιος καλλιτέχνης. Τα προξενικά ψηφίσματα της Συβρίτου ήταν χαραγμένα σε μετόπες, που πιθανόν ανήκαν σε δημόσιο κτίριο ή ναό.
α) 1-2. Ο Φίλων είναι ο μοναδικός με κρητική καταγωγή στον οποίο παραχωρείται το προνόμιο της προξενίας στα σωζόμενα προξενικά ψηφίσματα της Συβρίτου. Ίσως η παραχώρηση αυτή να έγινε μετά τη σύναψη της συνθήκης μεταξύ Συβρίτου και Γόρτυνας.
β) Ο Ἀφθόνητος από την Επίδαυρο και οι δύο γιοί του ίσως έλαβαν το προνόμιο της προξενίας, αν δεν ήταν στρατιώτες ή καλλιτέχνες, ως πολιτικοί εξόριστοι ή έμποροι.